KERST & BOOM
WEETJES

Wist je dit al van en over de Kerstboom?

Leuk om te lezen en nog leuker om te delen! 

.

Al lang voordat het Christendom

 

er was hadden bomen en planten die het hele jaar rond groen blijven een bijzondere betekenis voor de mensen gedurende de winterperiode.

 

Mensen versierden toen hun huizen al met dennenbomen en groene sparren. Men geloofde dat de evergreens de heksen en boze geesten uit hun huis zouden houden.

Adventskalenders

 

Leuk is het toch om iedere dag een vakje open te maken? In Duitsland is men hier in 1903 mee gestart. Een leuke manier om naar Kerstmis af te tellen met een klein stukje tekst of een gedicht. Vanaf 1920 werden erg populair, wat ze nu ook nog zijn. Zeker toen er kleine cadeautjes in kwamen.

Lelijke kersttruien
.
Je kunt onze buren de schuld geven van deze dwaze, gekke en ironische traditie die in de jaren tachtig echt op kwam zetten. Volgens het Ugly Christmas Sweater Party Book werden de truien in het jaar 2001 een ware rage in Canada. En de rage is een blijvertje geworden wereldwijd.
.
De lelijke kersttruien industrie is een ware miljoenen business geworden.

Kerstverlichting 

 

Het was Thomas Edison welke de gloeilamp uitvond. Het idee om gloeilampen in de kerstboom te gebruiken was van zijn vriend Edward Johnson. 

 

Nu worden er jaarlijks miljoenen kerstverlichtingen wereldwijd aangestoken als het donker wordt met allerlei soorten lampjes. 

 

 

Koekjes en melk voor de kerstman

 

Oorspronkelijk is het natuurlijk Sinterklaas welke aan de geboorte van deze kersttraditie staat. Het is in de Verenigde Staten ingevoerd met een knipoog naar oude Noorse mythen.

 

Tegenwoordig is het een belangrijk onderdeel van Kerst voor miljoenen kinderen over de hele wereld.

Kerstkaarten 

 

De eerste kerstkaarten werden in 1843 in Engeland verzonden. Een eenvoudige tekst om elkaar een goede kerst en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Het was Hall Mark welke de trend met liefde voorthielp door speciale kaarten en enveloppen te maken. 

 

Tegenwoordig worden er (ondanks het internet) ruim een miljard kerstkaarten verzonden over de hele wereld.